יום רביעי, 10 במאי 2017

ארץ זבת חלב ודבש







ה "מימ" (meme) הפוליטי שמוצג לעיל מדבר למעשה על פרשת המתנות שעליה נחקר ביבי נתניהו ראש ממשלת ישראל כבר תקופה, בתקשורת לפני זמן מה החלו לעלות כתבות העוסקות בנושא, שדיברו על המתנות בשווי אלפי שקלים שקיבל נתניהו בתמורה לעזרה מסוימת מצידו (למעניק המתנה).
בתגובה לסערה שהתרחשה בתקשורת לגבי החקירה והפרשה הנ"ל ביבי נתניהו אמר את המילים הבאות: "לא יהיה כלום כי אין כלום". חקירת הפרשה עדיין מתקיימת ואין החלטה חד משמעית לגבי העניין אך כל אחד עם דעותיו עוקב אחרי התפתחות הנושא .


נתניהו על החקירה הפלילית: "לא יהיה כלום - כי אין כלום"

תגובה ראשונה של ראש הממשלה בנימין נתניהו, לפרסומים כי היועץ המשפטי לממשלה החליט לפתוח ב חקירה פלילית נגדו. מטעמו של ראש הממשלה נמסר היום (ו') בתגובה כי "כל הפרשיות כביכול התבררו כעורבא פרח, וכך יהיה גם לגבי הטענות המתפרסמות בתקשורת כעת. אנו חוזרים ואומרים: לא יהיה כלום - כי אין כלום".

יאיר נתניהו מסר עדות במשך 5 שעות

בני משפחת נתניהו | צילום: פלאש 90, אבי אוחיון לאחר שנחקר ראש הממשלה נתניהו ולאחר שגם רעייתו זומנה למסור עדות, הגיע אמש (שלישי) תורו של בנו של בנימין נתניהו, יאיר, להעיד במסגרת חקירת פרשה 1000 - "פרשת המתנות". במסגרת הפרשה חשוד ראש הממשלה בקבלת טובות הנאה מאנשי עסקים בישראל ומחוצה לה, בשווי של מאות אלפי שקלים.

יום שבת, 6 במאי 2017

עבודת סיום


ייצוג האישה בפרסומות

ייצוג האישה הינו נושא שעד היום מדובר ועולה כבל יום ויום, קיימים הרבה סטריאוטיפים להיכן מקום האישה וייעודה בחיים וכל אחד שיישאל מה מקום האישה? כמובן שהתשובה על כך תהיה במטבח ולעיתים אף ישיבו בבית. האישה לפי סטריאוטיפים אלו זקוקה לגבר בחייה ובלעדיו לא שווה אך גם איתו זניחה ולא משמעותית, האישה צריכה לעמוד ולבשל כל היום , לעשות כביסה, לחנך את הילדים וזהו כאן נגמר תפקידה של האישה.. והדבר הכי עיקרי בכל היותה אישה היא גם התכשיט לידו של הגבר כמובן, איך יכולתי לשכוח..

על פי אותם סטריאוטיפים הפרסומאים 
בשנות החמישים הציגו את הנשים בפרסומות כבעלות התפקיד הניצחי בבית בדרך כלל הוצבו במטבח, בחדר הכביסה, בחדר השינה וכו'.. כל חייהן סבבו בעיקר סביב הגבר שלהן וסביב ילדיהן.
לרוב בפרסומות מסוג זה האישה תוארה כחלשה, רגשנית, תלותית מאוד בגבר שלה, טיפשה וחסרת על אינטיליגנציה בסיסית ועל כן גם חסרת עבודה מבוססת,  לעומת הגבר שמוצג כזה שתפקידו לעבוד ולפרנס את הבית, הוא חכם, בעל חוזקה- הדומיננטי בבית והאחראי למשפחה.
יתרה מזאת, רוב הפעמים הנשים הוצגו כאימהות ולא כבנות זוג, מעט מאוד מן הפרסומות שכללו נשים בתוכן היו כאלו שמציגות אותן כבנות זוג, וגם זאת משום שרצו הפרסומאים להעביר מסר כזה או אחר שחוזר לנושא שאישה צריכה להיות יפה, מטופחת ורזה על מנת להשיג גבר כי אם לא חרב עולמה.
באופן כללי יותר ניתן לומר שדמות האישה בפרסומות אופיינה כרגשנית, חלשה, תלותית ולא מאוד אינטליגנטית.



כפי שניתן לראות בפרסומת זו האישה מוצגת כרווקה
אך זאת משום שמטרת הפרסומת הינה למכירת
מוצרים לגבר ובייחוד כתוב: "לגבר שלך.." משמע
לא נראה אישה סטנדרטית ללא גבר לצידה או יותר
נכון אישה לצד הגבר.
כפי שניתן לראות בפרסומת זו האישה הינה אשת בית,
היא מוצגת כאן כאמא לתינוק. מטרת פרסומת זו הינה
למכור משחה לתינוק , על פי הפרסומת ההצעה לשימוש
במוצר היא על ידי רופא ולא רופאה כי למה שאישה תהיה
רופאה היא הרי אישה.


בשנות ה- 60 ושנות ה-70 החל הפמיניזם לעלות , וחל שינוי בתיאורה ומראה הנשים בפרסומות הן החלו פתאום להפוך לבעלות תפקידים כנגד אותן התפישות המיושנות.


למרות שעדיין הנשים מוצגות כרזות יחסית
בפרסומת זו, הן בעלות תפקיד שנחשב
כגברי באותה התקופה, בפרסומת כתוב:
"לבראיות כל החיילות..." משמע לא רק
מראים כי תפקידה החדש של האישה
הינו חיילת אלא גם מציינים זאת בכתיב.






















בשנות ה-80 ושנות ה-90  עולם הפרסום התהפך באופן מובהק, אופן הצגת האישה בפרסומות הפך מתמים לגס ביותר, למעשה בפרסומות אלו נהפכו הנשים ללבושות בלבוש מינימלי ומביטות במבטי תשוקה.
הפרסומאים בתקופה זו ועד היום למעשה הבינו כי "סקס מוכר" וזהו גם כיום דבר שידוע בתעשיית בפרסום הרחבה, בפרסומות אלו למעשה הופכים את האישה לאובייקט מיני ומחפיצים אותה.
זוהי למעשה פרסומת לסבון נקה 7, נוכל לראות כי
התחלפה התמימות בגסות מאחר ומופיעה בפרסומת
אישה עירומה במעיל גשם שקוף רצה רטובה
באמצע הרחוב עם הכיתוב: "החתיכה הכי טובה בעיר". 






























שדולת הנשים - ייצוגי נשים בפרסומות

ייצוגי נשים בפרסומות

נשים כחפצים: דימויים של גברים ונשים בפרסומת הישראלית

המאמר בוחן את אופן הייצוג של גברים ונשים בפרסומות ככלי להבנת מערכת היחסים המגדריים.